Tour de Lique 2017, prachtige dag!

Rob Ruijgh steunt waardevol onderzoek
Rob Ruijgh steunt waardevol onderzoek
Onder een stralende zon vertrokken zondag 15 oktober meer dan 60 deelnemers aan een uitdagende 80 km sponsorfietstocht bij het Ursulinenconvent te Eijsden.
Na een succesvolle eerste editie in 2016 van Amsterdam naar Stockholm geïnitieerd door de familie Eckmeyer, werd de tweede editie van Tour de Lique georganiseerd door Kinder onderzoekfonds Limburg en heel veel vrijwilligers in het prachtige Limburgse Heuvelland. 
Het doel was wederom geld in te zamelen voor het waardevolle onderzoek van de afdeling Kindergeneeskunde in het Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingsmethoden voor hersenschade bij pasgeborenen.
Hoofd Laboratorium Kindergeneeskunde Tim Wolfs (l) en Jair Eckmeyer (r)
Hoofd Laboratorium Kindergeneeskunde Tim Wolfs en Jair Eckmeyer
Na een kort welkomstwoord en een laatste check van de fietsen vertrok de enthousiaste groep onder leiding van de kersverse winnaar van de gele trui in de Ronde van Iran; Rob Ruijgh.

Na een aantal klimmen was er halverwege de tocht een welverdiende pauze op de parking van Camping-Restaurant de Rozenhof in Vijlen. Hier was een verzorging- en technische post ingericht waar de renners zich de gesponsorde bananen, koekrepen en verse koffie goed lieten smaken. 

Verzorging- en technische post in Vijlen
Verzorging- en technische post in Vijlen
Hierna vervolgde iedereen het laatste deel van de tocht om na de de finish nog te genieten op het terras van het Museumcafé in Eijsden van een heerlijk koud pilsje in de warme oktoberzon!

 

Sluit de enquête