Tour de Lique 2016 levert €6.780,- op!

Tour de Lique brengt €6.780,- op!

Tour de Lique 2016 levert €6.780,- op!
Jair Eckmeyer overhandigt de cheque aan dr. Reint Jellema, arts-onderzoeker stamceltherapie
Op woensdag 20 juli heeft Jair Eckmeyer, initiatiefnemer van Tour de Lique 2016 een cheque overhandigd van €6.780,- aan dr. Reint Jellema, arts-onderzoeker in het Maastricht UMC+. Een prachtig bedrag dat werd opgehaald tijdens een bijzondere 9-daagse sponsorfietstocht van Amsterdam naar Stockholm. De tocht werd georganiseerd door Jair Eckmeyer, de vader van Lique en twee van haar ooms om toekomstige kinderen en hun ouders te behoeden voor het leven dat Lique nu leeft. Lique is momenteel 7 jaar oud en geboren met een zuurstoftekort in haar hersenen, daardoor heeft ze nu een aandoening genaamd cerebrale parese. Een verdrietig gevolg hiervan is dat ze haar hele leven zal moeten leren omgaan met een spastische, verlamde rechter lichaamshelft.

Het ingezamelde geld zal gaan naar het veelbelovende stamcelonderzoek van dr. Reint Jellema in het Maastricht UMC+. Dit onderzoek heeft aangetoond dat stamcellen hersenschade bij vroeggeboorte kunnen voorkomen en zo de kans op spasmes, bewegingsproblemen of leer- en aandachtstoornissen in de toekomst mogelijk kan verminderen.
Lees hier meer over dit onderzoek

De opbrengst gaat rechtstreeks naar Kinder onderzoekfonds Limburg dat wetenschappelijk onderzoek steunt van de afdeling Kindergeneeskunde binnen het Maastricht UMC+ naar nieuwe behandelingen, naar manieren om diagnoses sneller en eerder te kunnen stellen én naar betere zorg.

 

Sluit de enquête