Nalaten

Nalaten
Geef kinderen een gezonde toekomst via uw testament

Ieder kind heeft recht op een gezonde toekomst. Geef kinderen een gezonde start van het leven. Geef het door.

Door na te laten aan Kinder onderzoekfonds Limburg steunt u medisch wetenschappelijk onderzoek in Limburg naar kinderziekten. U draagt bij aan een gezonde start van het kinderleven en een gezonde toekomst voor ieder kind. 

Het geeft een gerust en goed gevoel als uw nalatenschap goed geregeld is voor de toekomst. We begrijpen dat uw dierbaren op de eerste plaats komen. Iedere bijdrage, klein of groot, geld of goederen, is van waarde.  Een testament laat u opmaken bij een notaris. Hiermee bepaalt u zelf wat er met uw erfenis gebeurt. In uw testament kunt u kiezen uit twee vormen: 

Erfstelling
Als u kiest voor een erfstelling, dan benoemt u Kinder onderzoekfonds Limburg (mede)erfgenaam voor uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat wij erven. Het is mogelijk om meerdere personen en/of goede doelen tot erfgenaam benoemen.
 Als ANBI-instelling zijn wij vrijgesteld van successierechten.

Legaat
U kunt ook kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk nalaat aan Kinder onderzoekfonds Limburg. Wat u nalaat kan groot of klein zijn. Een legaat kan bijvoorbeeld bestaan uit een huis, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Goed om te weten
U kunt één of meerdere eigendommen nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten kunnen dan uw eigendommen blijven gebruiken tot een moment dat u gekozen heeft. Uw partner kan bijvoorbeeld in uw huis blijven wonen totdat hij of zij overlijdt. Zo steunt u Kinder onderzoekfonds Limburg via uw testament en laat u ook uw dierbaren goed verzorgd achter.
Dit regelt u allemaal bij de notaris, die u precies kan uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Bespreek uw wensen met de notaris
Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. U kunt uw testament op laten maken bij de notaris, die u onder andere kan informeren over de mogelijkheden en kosten. U beslist zelf welk deel van de erfenis u nalaat. Als u besluit om Kinder onderzoekfonds Limburg op te nemen in uw testament, heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Stichting Health Foundation Limburg / Kinder onderzoekfonds Limburg, gevestigd te Maastricht
Gaetano Martinolaan 85, 1e Etage
6229 GS Maastricht 

Rekeningnummer (IBAN): NL64 INGB 0657 5494 52
KvK: 41077893
RSIN-nummer: 807328194

Heeft u vragen? Dan beantwoorden wij die uiteraard graag. 
Wij informeren u graag vrijblijvend over ‘nalaten aan Kinder onderzoekfonds Limburg’.
Neem hiervoor contact op met info@kinderonderzoekfondslimburg.nl  informeer bij uw notaris.

En dan nog iets

U kunt ook nu al bijdragen. Dit heeft vele voordelen. U draagt meteen al wat bij en ziet wat er met uw geld gebeurt. U ervaart welk verschil u maakt voor zieke kinderen en een gezonde toekomst. Dat geeft meteen voldoening, en verdieping aan uw leven. Daarnaast kent periodiek schenken fiscale voordelen, lees hier meer over periodiek schenken: Periodiek schenken | Kinder onderzoekfonds Limburg

 

Sluit de enquête