Nalaten
Steun ons straks...

Wilt u ook in de toekomst bijdragen aan onderzoek naar ernstige ziektes bij kinderen in Limburg? Hiervoor kunt u Kinder onderzoekfonds Limburg opnemen in uw testament.
Een testament laat u opmaken bij een notaris. Hiermee bepaalt u zelf wat er met uw erfenis gebeurt. In uw testament kunt u kiezen uit twee vormen: een legaat of een erfstelling.
Elk nalatenschap in geld en goederen is welkom.

Erfstelling
Als u kiest voor een erfstelling, dan benoemt u Kinder onderzoekfonds Limburg (mede)erfgenaam voor uw nalatenschap. U bepaalt hoe groot het percentage van de erfenis is dat wij erven. Het is mogelijk om meerdere personen en/of goede doelen tot erfgenaam benoemen.
 Als ANBI-instelling zijn wij vrijgesteld van successierechten.

Legaat
U kunt ook kiezen voor een legaat, waarbij u een vast bedrag of een erfstuk nalaat aan Kinder onderzoekfonds Limburg. Wat u nalaat kan groot of klein zijn. Een legaat kan bijvoorbeeld bestaan uit een huis, maar ook een aandelenportefeuille of een enkel kunstwerk.

Goed om te weten:
U kunt één of meerdere eigendommen nalaten onder het recht van vruchtgebruik. Naasten kunnen dan uw eigendommen blijven gebruiken tot een moment dat u gekozen heeft. Uw partner kan bijvoorbeeld in uw huis blijven wonen totdat hij of zij overlijdt. Zo steunt u Kinder onderzoekfonds Limburg via uw testament en laat u ook uw dierbaren goed verzorgd achter.
Dit regelt u allemaal bij de notaris, die u precies kan uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Bespreek uw wensen met de notaris
Het besef dat uw nalatenschap goed is geregeld, kan rust geven. U kunt uw testament op laten maken bij de notaris, die u onder andere kan informeren over de mogelijkheden en kosten. U beslist zelf welk deel van de erfenis u nalaat. Als u besluit om Kinder onderzoekfonds Limburg op te nemen in uw testament, heeft uw notaris de volgende gegevens nodig:

Stichting Health Foundation Limburg / Kinder onderzoekfonds Limburg, gevestigd te Maastricht
Gaetano Martinolaan 85, 1e Etage
6229 GS Maastricht 

Rekeningnummer (IBAN): NL64 INGB 0657 5494 52
KvK: 41077893
RSIN-nummer: 807328194

Heeft u vragen? Dan beantwoorden wij die uiteraard graag. 
Wij informeren u graag vrijblijvend over ‘nalaten aan Kinder onderzoekfonds Limburg’.
Neem hiervoor contact op met Ineke Griede i.griede@hfl.nl, T 043 407 73 62 of informeer bij uw notaris.

 

Sluit de enquête