Anita Vreugdenhil TEDx Maastricht

Op maandag 12 oktober 2015 zal kinderarts Anita Vreugdenhil tijdens TEDx Maastricht een lezing geven over de positieve invloed van een gezonde leefstijl op het voorkomen van kinderobesitas en chronische ziekten. Eerder werd al bekend dat chirurg Nicole Bouvy eveneens een lezing geeft tijdens de Maastrichtse variant van de internationaal gerenommeerde TED Talks. Beide artsen vertegenwoordigen het Maastricht UMC+ met hun 'ideas worth spreading'.

"We moeten niet wachten op het gouden ei of hét wondermiddel tegen obesitas", zegt Vreugdenhil. Dat gaat er namelijk nooit komen voor dit complexe probleem, net zoals er geen 'one size fits all' oplossing is voor het vinden van geluk, of voor het opvoeden van een kind. De sleutel tot succes ligt niet in het bestrijden van de kilo's door bijvoorbeeld een pilletje of een simpel advies, maar door kinderen al op jonge leeftijd te stimuleren om gezond te leven. Als arts alleen kan ik dat probleem ook niet oplossen, omdat een gezonde leefomgeving voor het kind gecreëerd moet worden door zijn hele sociale omgeving." Precies dat streeft de Maastrichtse kinderarts na met het leefstijlprogramma COACH. Tijdens haar TED-Talk zal ze inzoomen op het positieve effect van beweging en gezonde voeding op de preventie van obesitas en chronische ziekten bij kinderen.

De TED-talk van Nicole Bouvy is getiteld: 'Surgeon without a knife'. De Maastrichtse chirurg schetst de toekomst in de operatiekamer en probeert een antwoord te geven op de

Dr. Anita Vreugdenhil, Kinderarts Maag Darm Leverziekten
Dr. Anita Vreugdenhil, Kinderarts Maag Darm Leverziekten
vraag: hebben we de operatiescalpel nog wel nodig binnenkort? Meer achtergrondinformatie over de lezing van Nicole Bouvy is hier te vinden.

TEDx Maastricht is een onafhankelijk georganiseerd TED-evenement. In korte, inspirerende lezingen onder het motto 'Ideas worth spreading' nemen o.a. wetenschappers, kunstenaars en andere visionairs hun publiek mee op hun zoektocht naar wereldverbetering. TEDx Maastricht vindt op maandag 12 oktober plaats in het Theather aan het Vrijthof.

Sluit de enquête