18 december 2018

Zwaailichten en cadeaus voor de kinderafdeling

Zwaailichten Onder de naam Blue Light Night brachten diverse hulpverleningsdiensten een bezoek aan de zieke kinderen op kinderafdeling van het Maastricht UMC+. In het zicht van kinderafdeling zetten de verschillende hulpverleningsvoertuigen hun zwaailichten aan en gaven zo een spectaculaire lichtshow. De zieke kinderen genoten van het spektakel en hadden mooie en spannende afleiding. Kinderen die naar buiten mochten, konden de voertuigen van binnen en van buiten bekijken. Daarnaast bezochten enkele hulpverleners de kinderen in het ziekenhuis en deelden knuffels en andere cadeautjes uit.

Brandweer maakt de ramen van de kinderafdeling schoon Rond 16.00 uur vertrokken de verschillende voertuigen vanaf Meldkamer Limburg in colonne naar het MUMC+. Politie, Brandweer, Ambulances, Koninklijke Marechaussee, Wensambulance en de reddingsbrigade waren vertegenwoordigd en ook Duitse en Belgische hulpverleningsvoertuigen reden mee. Zelfs de politiehelikopter maakte een paar rondjes om het ziekenhuis en belichtte met zijn reusachtige zoeklicht de ramen van de kinderafdeling. Geassisteerd door één van de kinderen was de brandweer zo vriendelijk de ramen van de kinderafdeling een stevige wasbeurt te geven zodat alle kinderen die niet naar buiten konden wel goed zicht hadden op het buitentafereel.

Serenade van zwaailichten
Ontmoeting kinderen en hulpverleners“Hulpverleners hebben van nature een grote maatschappelijke betrokkenheid en zetten zich graag in voor de mensen in onze samenleving die hulp nodig hebben. Een ziekenhuisopname is voor een kind en het gezin erg ingrijpend. Met deze actie  hopen we dat de kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn”, aldus één van de organisatoren van de Bleu Light Night. Kinderen die naar buiten mochten of hun broertjes/zusjes konden de voertuigen van binnen en van buiten bekijken. Om de rust niet te veel te verstoren werd er geen gebruik gemaakt van de geluidssignalen. Sommige kinderen vonden dat jammer, die hadden juist gehoopt op flink wat sireneherrie.

Spannende ontmoeting
cadeautjes Voor menig kind is het erg spannend om een brandweerman/vrouw, politieagent(e) of ambulancemedewerk(st)er in het echt te ontmoeten. Daarom ging een klein groepje hulpverleners in uniform bij de kinderen op de afdeling op bezoeken. De kinderen kregen de kans om met de hulpverleners in gesprek te gaan, hun uniform te bekijken en kleine activiteiten uit te voeren (bijv. vasthouden van boeien of wapenstok, verband aanleggen of een deurram vasthouden). De hulpverleners deelden ook nog een goodie bag die door alle deelnemende hulpdiensten en hun partners was gevuld met leuke items.  Dat leverde mooie ontmoetingen op.