Wij collecteren niet aan de deur

Er zijn nogal wat manieren waarop aan de deur gecollecteerd kan en mag worden in Nederland. Op de vraag wie is er aan de deur geldt onder andere als antwoord:

  1. Er staat iemand met een collectebus voor mijn deur. Dit is meestal een vrijwilliger van een goed doel die om een eenmalige donatie vraagt via contant geld, pinbetaling of QR-Doneren. Je wordt hierbij een donateur die eenmalig geeft.
  2. Er staat iemand met een iPad of tablet voor mijn deur. Dit is in de meeste gevallen een medewerker, vaak student, van een commercieel wervingsbureau die in opdracht en tegen betaling donateurs aan het werven zijn voor goede doelen. Je wordt hierbij een donateur die doorlopend geeft via een machtiging.
  3. Er staat iemand die loten voor een loterij verkoopt voor mijn deur. Dit is vaak een medewerker, vaak student, van een commercieel wervingsbureau die in opdracht van een commerciele loterij of goed doel namens of ten behoeve van het goede doel een kansspel verkoopt. Je wordt hierbij deelnemer van de loterij, met kans op geldprijzen. Je bent GEEN donateur van het goede doel geworden maar deelnemer van een kansspel.

Wat mag er wel en wat mag niet? En mag degene die aan de deur staat collecteren?

Er is geen eenduidig beleid als het gaat om de vraag wie er aan de deur mag komen. Op deze websites is meer informatie te vinden over huidige bekende regelingen op hoe goede doelen wel of niet aan de deur kunnen of mogen collecteren met betrekking tot eenmalig doneren: Effectief Deur-aan-deur Collecteren: Tips & Richtlijnen (donateursbelangen.nl)

CBF | Toezichthouder goede doelen

Kinder onderzoekfonds Limburg collecteert niet aan de deur. 

Wilt u doneren? Dan kan dat door via onderstaande link een donatie te doen: Kom in actie voor Kinderonderzoek aan het MosaKids Kinder... (actiekinderonderzoekfondslimburg.nl)

Of door over te boeken naar:

doneer nu oranje wit
Sluit de enquête