Voila: Emma Kok, onze jongste ambassadrice!

Emma Kok, als 13-jarige Limburgse won ze seizoen 10 van The Voice Kids NL. In 2023 werd zij winnares van Ministars. In juli 2023 was Emma de Special guest van André Rieu tijdens de Vrijthofconcerten in Maastricht. Zij zong het nummer Voila en bracht daarmee haar verhaal en haar ziekte, gastroparese, onder de aandacht van de hele wereld. Haar performance van met Voila ging viraal. Ze werd uitgeroepen tot Woman of the Week door Harper's Bazaar , trad op met Helene Fischer. Ook bij de kerstshow van Andre Rieu en de wereldtour in 2024 treedt Emma op.

 15 Year Old Emma Kok Sings Voilà – André Rieu, Maastricht 2023 (official video) - YouTube

 Samen met Kinder onderzoekfonds Limburg bundelt zij de krachten om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek binnen het MosaKids Kinderziekenhuis van het Maastricht UMC+.  Emma is supertrots dat zij als onze jongste ambassadeur verbonden is aan Kinder onderzoekfonds Limburg. 

Door haar ziekte kan Emma nauwelijks vast voedsel eten, waardoor ze maar liefst 22 uur per dag aangesloten is op sondevoeding. Met haar muziek vraagt Emma aandacht voor leven met een ziekte. Ze wil een statement maken dat het leven soms moeilijk kan zijn, maar dat  'vechten' en moed te houden heel belangrijk zijn. 

Emma: “Ik weet als geen ander hoe het is om dagelijks met een ziekte te leven. Vanaf 9 maanden na mijn geboorte ben ik afhankelijk van sondevoeding. Mijn maag werkt niet goed en daardoor kan ik niet veel eten en drinken. Ik krijg mijn voeding dan ook via twee pompen die ik iedere dag bij mij draag. Ook ben ik al heel vaak geopereerd en is er een groeiachterstand."

Emma kok ministars

 

 

doneer nu

 

 

 

 

 

www.emmakok.nl

Sluit de enquête