11 februari 2017

TOP-mama voor een goede start

TOP-mama voor een goede start gezonde zwangerschap gezonde baby leeftstijladviesHet Maastricht UMC+ gaat met het programma TOP-mama vrouwen met een kinderwens helpen zo gezond mogelijk te leven, zodat ze sneller zwanger worden, een gezonde zwangerschap doorlopen en hun baby een gezonde start geven.

Zaken als roken, stress, alcohol en overgewicht zijn allemaal nadelig voor de kinderwens. TOP-mama focust daarom op gezonde voeding, meer bewegen en eventueel stoppen met roken. Vrouwen willen graag het allerbeste voor hun aankomende baby en voor henzelf. Maar ze vinden het vaak lastig om in één keer gezond te gaan leven en de juiste informatie over een gezonde leefstijl te vinden. Daar wil TOP-mama bij helpen.

TOP-mama is nog een onderzoeksprogramma, maar in de toekomst wordt TOP-mama waarschijnlijk standaard aangeboden aan alle vrouwen uit Zuid-Limburg met een kinderwens. Nu al meedoen? Iedere vrouw met een kinderwens en een BMI hoger dan 25 kan zich aanmelden via top.mama@mumc.nl of 06–83 04 90 82.

Meer informatie https://gynaecologie.mumc.nl/wat-top-mama.