16 januari 2018

Speciaal zwaailichtmoment voor zieke kinderen

Brandweerwagens, reddingsdienstauto's, ambulances, heel veel politieauto's en zelfs een echte boevenwagen van de Dienst Justitiële Inrichtingen kwamen gisteren de kinderen op de kinderafdeling een zwaailichtmoment bezorgen. Terwijl brandweermannen, politieagenten en reddingsbrigadisten de kinderen op de kinderafdeling verrasten met knuffels en petjes van Flikken Maastricht, stonden buiten zo'n 15 dienstvoertuigen met zwaailichten aan opgesteld. De kinderen, vaak met hun ouders, vergaapten zich achter het raam en het leverde veel opwinding op. Ook vanuit andere afdelingen en omliggende gebouwen was er volop aandacht.

De kinderen die daartoe in staat waren, mochten de voertuigen bezoeken. Daarbij moesten ze wel even gure weersomstandigheden met harde wind en regen doorstaan maar dat hadden ze er graag voor over. Nadat de brandweer de kinderafdeling nog even had getrakteerd op een gratis ramenwasbeurt, vertrok de hele colonne om hun gewone dienst te hervatten. Het was een mooi afleidingsmoment voor de zieke kinderen.

Het zwaailichtmoment is een uit de Verenigde Staten overgewaaid gebruik. Hulpdiensten zetten dan, als ze aan het begin van de avond langs een ziekenhuis rijden, even hun zwaailichten aan. Op die manier begroeten ze de kinderen in het ziekenhuis, wensen ze welterusten en laten zien dat ze aan de kinderen denken. De politie van Maastricht heeft het initiatief overgenomen.