de WERELD van KUNST en KIDS

Het project "de WERELD van KUNST en KIDS" roept alle basisscholen in Limburg op om zich in te zetten voor kinderen die bij hun geboorte een slechte start hebben gemaakt, zoals vroeggeboorte en/of zuurstofgebrek. De leerlingen van de basisscholen maken een eigen kunstwerk, waarvan de mooiste uiteindelijk tentoongesteld en geveild wordt in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Het project zorgt voor gezelligheid binnen het klaslokaal en stimuleert de creativiteit van de kinderen. Samen met de kinderen zetten wij ons in om geld te werven voor nieuwe behandelmethoden en betere zorg voor zieke kinderen.

 Ieder kind verdient een goede en gezonde start! 

Benieuwd hoe “De Wereld van Kunst en Kids” er uit ziet?

Kinderen die langdurig opgenomen zijn in ziekenhuizen doen ook mee aan dit project. Zij maken kunst om de tijd in het ziekenhuis plezieriger te maken. Wij zouden het super vinden als de kinderen van basisscholen binnen Limburg hierbij willen aansluiten en samen met hun klas een kunstwerk willen maken, bijvoorbeeld een schilderij, een beeld of een mooie foto.

Welke klas wint en hangt met kunst in het museum?

Alle kunstwerken worden door een jury beoordeeld en de mooiste kunstwerken worden in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020 tentoongesteld in het Auditorium van het Bonnefantenmuseum te Maastricht. Op 21 juni worden de winnende kunstwerken geveild o.l.v. een veilingmeester, waarbij de kinderen en hun ouders natuurlijk van harte welkom zijn. De opbrengst van de veiling gaat naar het stamcel onderzoek. Uiteraard belonen we de klas waarvan het kunstwerk het meeste oplevert bij de veiling. Voor deze klas organiseren we een supergaaf dagje uit.

Waarom dit project zo belangrijk is?

Ieder kind verdient een goede en gezonde start! Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 170.000 kinderen geboren. Helaas hebben niet al deze kinderen een goede start in het leven. Ongeveer 8% wordt te vroeg geboren. Daarnaast is bij 1 op de 350 baby’s in Nederland sprake van zuurstofgebrek rond de geboorte. Het is bekend dat kinderen met een slechte start risico lopen op hersenschade of longproblemen, vaak met verstrekkende gevolgen. Een goede behandeling kan deze problemen bij deze kinderen terugdringen, maar dit is momenteel helaas nog niet mogelijk. Kinder onderzoekfonds Limburg steunt met dit project een stamcel onderzoek voor kinderen met een hersen- en/of longaandoening dat veel kan betekenen voor deze kinderen met een moeilijke start in hun leven. Maar dat kunnen we niet alleen!

Sluit de enquête