Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Agenda

Heb jij er al eendje?!

Zondag 26 juni

Kwakend van trots mogen wij eindelijk bekend maken dat de Ronde Tafel 174 Maastricht ons heeft gekozen als één van de goede doelen tijdens de Nh1816Duckrace op zondag 26 juni a.s.

Vanaf woensdag 6 april kan men online met de speciale QR-code een eendje à €5,- adopteren. Hiermee maakt men niet alleen kans op mooie prijzen maar wordt meteen het veelbelovende onderzoek naar behandelingsmogelijkheden van vroeggeboorte in het Maastricht UMC+ gesteund.
“Jaarlijks wordt nog steeds 8% van alle kinderen in Nederland té vroeg. Deze kinderen hebben later een veel groter risico op ziekten in hun latere leven o.a. brein-, long-, hart en vaataandoeningen. De gevolgen voor deze kinderen en hun ouders zijn enorm groot. Met ons onderzoek willen wij proberen deze ziekten bij té vroeg geboren kinderen in hun latere leven te voorkomen”, aldus dr. Tim Wolfs, hoofd laboratorium Kindergeneeskunde van de Universiteit in Maastricht.

HEB JIJ ER AL EENDJE?! wordt een actie waar artsen, onderzoekers, verpleging, ambassadeurs en iedereen die het fonds een warm hart toedraagt online zoveel mogelijk eendjes koopt om zo te zorgen dat vroeggeboorte geen kwetsbaar begin meer hoeft te zijn! 

Sluit de enquête